Kodisjoen kirkko Kodisjoen kirkko on ristinmuotoinen puukirkko joka on rakennettu v.1906. Sen on suunnitellut raumalainen urkuri Johan Frederik Lindegren.

Kirkossa on esillä joitakin vanhan kirkon esineitä, vanhimmiksi tiedetään puttot, ”enkelipojat” alttarin ikkunoitten molemmin puolin. Uudempi esineistö on lähes kokonaan lahjoituksina saatu. Taiteilija Edwin Lydén lahjoitti maalauksensa ”Pääsiäisaamu” syntymäkuntansa kirkkoon. Alttarilla on taiteilija Väinö Ylenin Kristus-patsas, ja nykyiset urut on vuodelta 1991 10-kertaiset, jotka rakennettiin Matti Erolan urkutehtaassa. Istumapaikkoja kirkossa on noin 250. 


Kirkon ympärillä on hautausmaa, jossa mm. sankarihaudat patsaineen. Kirkon vieressä sakastin puolella on kaksi ruumiskiveä, isompi miehen vuodelta 1906, ja pienempi naisen 1930, arkkua varten. Vieressä on muualle haudattujen muistokivi v.2005.

Mobirise

Kodistupa onkirkon läheisyydessä sijaitseva seurakuntatalo, rakennettu 1992. Käytetään juhlapaikkana ja seurakunnan omiin tarpeisiin, paikkoja on noin 120 hengelle. Lisäksi on lasten kerhotilat ja partiotilat.
Lisätietoja ja opastukset tilauksesta Puh. 0405113203 tai 0443069351

Kodisjoen kotiseutumuseo on kirkon vieressä sijaitsee entinen viljamakasiini. Sinne on Erik Iso-Ettala veljensä kanssa koonneet pääosin kodisjokilaisista kodeista aineistoa museointitarkoitukseen.
Museo on koottu vuosina1956-58. Siellä on runsaasti kaikkea maalaistaloon kuuluvaa esineistöä.

Museon ulkoseinustalla katoksen alla on Johan Nurminen vuonna 1905 veistämä erikoinen ukko.
Kodisjoen uudempi vaivaisukko ”Latsarus”, Paljasjalkainen ukko, kärsii pahoista vaivaisluista, käsi ojennettuna odottamassa lantteja.
Opastukset, tilauksesta 0405113203, tai Rauman kaupungin Museolta.

Mobirise
Otajärven lintutorni
Otajärven lintutorni

Otajärven lintutorni on asetettu käyttökieltoon. Lintutorni saattaa aiheuttaa merkittäviä asiakasturvallisuusriskejä huonon kuntonsa vuoksi.

Otajärvi sijaitsee Kodisjoen, Pyhärannan ja Laitilan kaupungin alueella. Sen pinta-ala on 5,81 km2 ja rantaviivaa on 20,5 km.

Otajärvi kuuluu kuuluu Natura 2000-alueisiin. Se on arvioitu kansainvälisesti arvokkaaksi kohteeksi. 


Otajärven Kodisjoen puoleiseen osaan rakennettiin lintutorni vuonna 1998. Sieltä on näkymät järven parhaalle lintualueelle. Tornille on hyvät opasteet 8-tieltä.

Lisätietoja

Kaljasjärven rantasauna
Kaljasjärven rantasauna

Kaljasjärven rantasauna 

Kaljasjärven rannalla on Kodisjoen yleinen uimaranta ja laajeneva ranta-alue monipuolisine palveluineen. Alueella on n. 40 henkilölle sauna- ja kokoustilat, jotka ovat vuokrattavissa ympäri vuoden. Pihalla on myös grillikatos, kioski ja matonpesupaikka.

Rantasaunan vuokraus

Luontopolku 

Kodisjoen kauniin luonnon voi kokea luontopolulla. Maastossa on useita rasteja, joilla on mielenkiintoista tietoa ympäröivästä luonnosta.

Luontopolun varrella on laavu ja yksi Kodisjoen lukuisista muinaishaudoista. Luontopolkureitin alkupiste on Kodisjoen keskustassa Kaikulan pihalla. Reitti on hyvin opastettu.

Muinaishaudat 

Kodisjoen alueelta tunnetaan jopa 68 hiidenkiuasta ja kiviröykkiötä, joita paikkakunnalla kutsutaan myös hiittenvareiksi tai vareiksi. Pääosa näistä kiviröykkiöistä on pronssikaudelta, osa vasta rautakauden esiroomalaiselta ajalta (n. 500 eKr. - 50 jKr.). Osa muinaishaudoista on viitoitettu.

Lisätietoja hiittenvarekierroksesta:  

Mirja Mattila, puh. (02) 823 2336

Sepän torppa 

Entinen seppä Iisak Grundströmin ja hänen perheensä asuinrakennus on nykyisin museona ja vaihtuvien näyttelyjen tilana.

 Torpan yhteen huoneeseen on koottu Kodisjokilaisen kyläsuutari Arvi Vaakulan, suutarin täydellinen verstas, muihin tiloihin kootaan vuosittain vaihtuvat näyttelyt, Marttojen toimesta. 


Eteistilassa on kodisjoen vanhempi Vaivaisukko, myös ”Latsarus”, vuodelta n.1838. Johan Blomkeanz veistämä, keräämässä vapaehtoista pääsymaksua. 


Pihapiirissä on sepän pajarakennus tarvikkeineen ja vieressä luhtirakennus.

Kodisjoentie 1449, 27310 Kodisjoki

Taidekoti Ylen 

Väinö ja Hilma Ylénin kansanperinnetaidenäyttelyssä on esillä betonista ja kipsistä tehtyjä ihmis- ja eläinhahmoja erilaisissa arkipäivän askareissa.

Lisätietoa

Yhteystiedot

puheenjohtaja Antti Kaukkila 
puh. 040 5301 811 
kodisjoki.seura@kodisjoki.fi

 

 

Made with ‌

No Code Website Builder